Top

Köszöntelek itt az oldalunkon is, ez az első alkalom, hogy általam jól bevált recepet osztok meg veletek, méghozzá úgy, hogy elmondom közben a tippjeimet és be is mutatom, én hogyan csinálom 🙂 Fogadjátok szeretettel és osszátok meg másokkal is szeretettel <3

Tésztához szükséges
25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg félzsíros túró
25 dkg trappista sajt

Kenéshez 2 db tojás sárgája
20 dgkg resztelt sajt

A teendőtök ezalkalommal csak annyi, hogy a receptben látható alapanyagokat összekészítsétek egy tálba, majd hajtsátok végre a folyamatot, úgy, ahogyan azt tőlem láthatjátok


  1. elsőként a tésztához szükséges alapanyagokat tegyétek egy nagy méretű tálba

!! milőtt a vajat hozzátennétek a többi alapanyaghoz, érdemes a két tepsit bekenni vékonyan, ezzel elkerülve a sajtosrudak letapadását.

Ha ezzel készen vagytok, újra vegyétek magatok elé a tálat a már benne lévő liszt, túró és sajtos alappal és morzsoljátok hozzá a vajat is, így könnyebben el tudjátok majd dolgozni a tésztát.

2.
Még a tálban legyen a tészta alap, itt kezdjétek el összedolgozni. Amikor már kissé össszeállt, akkor szórjatok lisztet a nyújtófelületre, borítsátok ki a tésztát és gyúrjátok tovább.

Ha kissé ragad a tészta nyújtás közben, ne ijedjetek meg, bátran használjatok lisztet még hozzá!

A videóban négy tepsire való alapanyagot gyúrtam össze! De a folyamat ugyanaz fele ekkora mennyiségnél is.

  1. el kell felezni a nagy cipót, az egyik felét lisztezett felületre félreteszzük és egy kevés lisztet szórunk a tetejére is. A másik felét kinyúújtjuk, itt is érdemes a tészt a alá lisztet szórni, hogy később könnyebben fel tudjuk szedni és bele tenni a tepsibe.
  2. Ezt követően és itt jön a Juca tipp! Nagy méretű Pizza és tésztavágó eszköz segítségével a tepsi méretre, körülbelül fél-1 centire kinyújtott tésztát rúdakra vágom majd bele teszem a tepsibe
  3. Ha ezzel a lépéssel is megvagyunk, akkor jöhet a szobahőmérsékletű tojássárgája.

A rutinosabb konyhatündérek már biztosan kitették a pultra a folyamat elején.

Juca tipp: egy nagyméretű festőecsettel megkenjük a tésztát, lehetőség szerint úgy, hogy a tészta tetejére kerüljön csak és ne fojjon le a rúd oldalára, különben nehezebben fog puffadni a tészta a sütőben.

  1. És ha közben az átmozgatást is letudtad, akkor pikk-pakk elérkeztünk az utolsó előtti lépéshez, amikor már csak a sajtot kell ráreszelnünk a rudak tetejére.
  2. Utolsó lépésben kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Amíg előmelegszik a sütő ráreszelhetjük a másik tepsi tésztára is a sajtot.

Amikor sütő elérte a kívánt hőfokot, tegyük be az első tepsi tésztát és süssük addig, amíg a kívánt állagot és színt eléri. – mi úgy szeretjük ha ropogós és aranybarna a tészta széle.

Rólunk már mindenki tudja, hogy aranybarnán és ropogósan szeretjük.

Újabb Juca tipp:
A sütőből kivéve még frissen érdemes sózni, így beleolvad és észrevétlenül lesz ízesebb a sajtosrúdunk.


  1. Záró tipp a tálaláshoz, azok számára, akik a ropogós darabokat szeretik.
    Ha lyukacsos vagy fa tálba teszünk szalvétát és arra a rudakat, nem puhulnak vissza.

Tároló edényre vagy letakarni nem szükséges, mert ha megrzik az illatokat, olyan gyorsan fogják enni, hogy a nap végére nem is marad.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *